Stories of Nomige

Een terugblik op 1 jaar Nomige

Barbara Geusens

We hebben nog maar net de 1e verjaardag van zoontje William gevierd of we mogen opnieuw een kaarsje uitblazen. Vandaag, 11 oktober, is het exact 1 jaar geleden dat Nomige op het wereldwijde web verscheen. Een succesvolle lancering die het begin was van een spannend avontuur. Sinds vorig jaar is Nomige verschenen in meer dan 47 publicates, lopen er 452 totebags rond, hebben we 32 Nomige sessies gegeven, tellen we bijna 1000 volgers op Instagram, en hebben we Nomige gebruikers in maar liefst 9 verschillende landen.

.

.

Countdown naar de lancering

Ik weet het nog heel goed, de nervositeit die ik voelde de week voor mijn website live ging. Net alsof ik 50 koffies gedronken had. De nachten in aanloop van 11 oktober waren kort. Zoals met iedere deadline, kwamen er last minute nog 101 dingen op mij af die ineens allemaal op mijn TO DO lijst kwamen te staan.

De spanning stijgt

De laatste veranderingen aan de website, de laatste labo testjes, nog een paar packshots ... Hoe dichter de deadline naderde, hoe zenuwachtiger ik werd. De emoties die constant door mijn lichaam gierden waren overweldigend. Ik had hier zo lang aan gewerkt en ineens mocht ik het tonen aan de buitenwereld. Ik wist niet of het met hetzelfde enthousiasme zou onthaald worden zoals ik ernaar keek. Ik was eerlijk gezegd bang voor kritiek of negatieve commentaren. En voor het feit dat er mogelijks niemand mijn product zou kopen.

De dag van de lancering was ook ineens de dag dat Nomige in Knack Weekend verscheen. Ik kon niet thuis blijven zitten, ik moest weg. Ik was gewoon te zenuwachtig. Ik ben toen naar Limburg gereden, naar mijn roots, om een goeie vriendin te bezoeken die voor kort in het land was. Williamke was mee, dus dat zorgde voor afleiding.

Ineens ‘ping’, het geluid van mijn eerste order. Ohhh my god, stress! It’s for real! Mijn website werkt, een bestelling is geplaatst, Nomige is niet langer anoniem. Ik weet nog dat ik twijfelde om terug naar Gent te rijden om ONMIDDELLIJK deze order te verwerken. Terwijl het geen verschil maakte of ik het NU deed of vanavond. Gewoon de gedachte dat een bestelling niet onmiddellijk afgewerkt werd leek toen ondraaglijk.

sweatshop @home

De weken die daarop volgden waren zwaar. Zoals wellicht bij iedere start-up loopt niet alles vanaf het begint heel efficiënt. Het is nog zoeken om ‘de flow’ goed te krijgen. Gelukkig had mijn papa een praktische werktafel ontworpen en in mekaar geknutseld, waar ik familieleden rond verzamelde en het geheel omtoverde tot een heuse ‘sweatshop’. Dit gebeurde vaak in de weekends en zelfs zaterdagavonden. Ik ben dan ook mama, papa, schoonouders en Stijn heel dankbaar om bij te springen wanneer het nodig was.

Een paar highlights

Ondanks het vele harde werk en de vaak dubbele shiften, zijn er evenveel fijne momenten geweest die alles in evenwicht hielden. Ik blik even terug op een paar hoogtepunten en momenten waar ik blij van word.

Nomigelovers

Bij iedere bestelling, herbestelling of aanvraag voor een Nomige sessie maak ik in mezelf een klein vreugdedansje. Het is een onbeschrijflijk gevoel te weten dat -al dan niet voor mij bekende- mensen mijn creatie kopen en dagelijks gebruiken. Ik ben iedereen dankbaar, alle #nomigelovers, voor jullie enthousiaste reacties, jullie waardevolle feedback en jullie steun. Het motiveert mij iedere dag om het beste van mezelf te geven en om te verbeteren wat nu nog niet 100% perfect is.

Een speciale dankjewel gaat uit naar alle gastvrouwen die hun huis hebben opengesteld voor Nomige. Als ‘ambassadrices’ van Nomige heb ik nog iets speciaals voor jullie in petto. Stay tuned, binnenkort meer :)

 

publicaties

Hele fijne herinneringen heb ik aan de samenwerking met mijn schoonzusje Sayrade, die op haar eigen, zeer succesvolle manier Nomige heeft voorgesteld aan de pers. Dit leverde leuke interviews op met journalisten, gezellige uitstapjes naar de redacties, events en mooie publicaties in talrijke magazines. Een welgemeende dankjewel aan alle journalisten, magazines, pers....en aan Sayrade. Jullie liggen mee aan de basis van het succes van Nomige.

Team

Wie nog mee aan die basis ligt, is iedereen die achter de schermen meewerkt of meegewerkt heeft aan Nomige. Een team van freelancers en stagiaires die zich hard inzetten en het beste van zichzelf geven. Het is enorm fijn een team te hebben, met wie ik kan afstemmen en brainstormen. Een team dat ik vertrouw en waarvan ieder zijn eigen taken opneemt. Zonder jullie zou het nooit gelukt zijn en ik prijs me gelukkig met jullie te kunnen samenwerken. Dankjewel Stefan, Sayrade, Robbe, Angelique, Lise, Elise, Virginia en Géraldine. Ik heb jammer genoeg geen foto van het heel team, daar moeten we eens dringend werk van maken!

Ik ben ook superblij te mogen aankondigen dat Géraldine Lagast vanaf November haar rol van Innovatie Manager binnen Nomige zal opnemen. Wooeeehoeee, mijn eerste werknemer !

En uiteraard mag ik ook onze partners niet vergeten, op wie we steeds kunnen rekenen. Binnenkort lanceren we onze eigen rubriek (blog / vlog) waarin we onze partners 1 voor 1 aan het woord laten. Hou deze dus in de gaten!

awards

Als je mij vraagt wat de meest memorabele momenten waren van 1 jaar Nomige, dan moet ik niet lang nadenken. Zonder twijfel de overwinning op de Beauty Awards van Knack Weekend en de SenseSation Awards van Feeling. Nomige was genomineerd in de categorieën ‘High Luxury’ en ‘Best Innovation’ en nam het op tegen ‘de groten der aarde’, zoals Dior, Estée Lauder, Maybelline,... Vol verbazing en ongeloof nam ik met veel plezier beide awards in ontvangst. Een welgemeende dankje gaat bij deze opnieuw uit naar alle leden van de jury.

Hoe ziet de toekomst er uit?

Dat weet natuurlijk niemand, maar ik heb alvast veel ambitie en energie. Ik wil Nomige als merk groter & bekender maken en het over de grenzen heen trekken. Partnerships zullen nog belangrijker worden dan ze nu al zijn, en Team Nomige is gewaarschuwd voor een nieuw jaar vol uitdagingen. Ik hoop volgend jaar te kunnen terugblikken op een boeiend, succesvol en vreugdevol jaar.

En als ik de vraag krijg 'moest je geweten hebben wat je nu weet, zou je het allemaal opnieuw doen?', dan moet ik niet lang nadenken om hier volmondig JA op de antwoorden. Nomige is een onvergetelijk avontuur waar ik nog iedere dag blij van word. Al zijn er uiteraard wel van die momentjes dat ik denk ‘waar ben ik aan begonnen?’ :)