Press

Nomige in De Morgen Magazine

Sayrade Vandermeersch

Je huid wordt een open boek.

DNA-analyses zijn niet alleen gegeerd bij politie en vaders die onraad ruiken. Ook de wereld der cosmetica omarmt onze kennis rond genetica, als tool om doelgerichter te kunnen smeren. 

Wanneer er een gouden enveloppe in de trap- penhal klaarligt, krijg ik het even benauwd. Een paar weken eerder peuterde ik met een steriel stokje aan de binnenkant van mijn wang en in dit pakje zit het resultaat van de DNA-test die daarop volgde. Ik ben best zenuwachtig, want zwart-op-witter dan DNA gaat het niet, toch? De resultaten onthullen geen verwantschap, medeplichtigheid of ziekte, maar wel hoe goed of slecht mijn huid met veroudering omgaat. Nomige – een woordspeling op ‘genoom’ – is een Belgisch skincaremerk dat gepersonaliseerde gezichtsverzorging ontwikkelt op basis van je DNA-profiel.

Tekst: Natalie Helsen