Het Cosmetica Complot: De Podcast

EP. 8

"Op TikTok is het echt wel bruut. Daar zien soms miljoenen mensen mijn content, en dan komen heel gemene reacties."

Bekijk aflevering 8 van Het Cosmeticacomplot: de podcast. Hoe belangrijk is skinpositivity op sociale media, en kan je wel op tegen de haatdragende comments die je als influencer ontvangt? Dr. Barbara Geusens gaat in gesprek met Carolien Hoof, ook wel bekend als The Cosmetist op sociale media, over hoe het is om een "skinfluencer" te zijn, haar wetenschappelijke achtergrond en hoe ze haar objectiviteit bewaart bij betalende samenwerkingen met grote merken.  

Klik HIER om onze podcast op Apple Podcasts te beluisteren. Klik HIER om onze podcast op Spotify te beluisteren.

"Mijn acné is gestart toen ik al op sociale media zat. Toen ik stopte met de pil kreeg ik puistjes, en dat was wel moeilijk om te aanvaarden."

"Het was moeilijk om te aanvaarden dat ik zelf een huidprobleem heb en om dat ook te tonen. In het begin probeerde ik ook om het te verstoppen, maar dat voelde niet goed. Dus na een tijd heb ik de knop omgedraaid en ben ik dit beginnen delen, en mensen appreciëren dit wel echt. Ik wil ook een beetje het taboe weghalen, dat je een perfecte huid moet hebben omdat je al de juiste producten gebruikt of er veel over weet."

"Een echte klinische studie kost al snel 100 000'en euro's. Dat is bijna niet haalbaar voor een startend merk."

Carolien haar job als onderzoeker bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde zorgt er voor dat ze als geen ander weet hoe moeilijk en duur het is om een klinische studie op te zetten. Samen met Barbara bespreken ze de moeilijkheden om als startend skincare merk een studie op te zetten. Aanpassingen in formulaties van crèmes zorgen er bijvoorbeeld voor dat studies op één product niet meer geldig zijn en opnieuw moeten worden uitgevoerd.