La version française est en construction

 

In welke mate wordt huidveroudering bepaald door genetica en levensstijl?

Beide zijn onlosmakelijk met mekaar verbonden. De mate waarin je levensstijl effect heeft op het huidverouderingsproces hangt af van je genen. Je hoort wel eens ‘die heeft goeie genen’ over iemand die er heel goed uitziet voor haar/zijn leeftijd en dat ook familiaal in de vorige generatie(s) voorkwam. Als je ‘goeie genen’ draagt, heeft je DNA weinig foutjes en kan het als het ware een ‘buffer’ vormen tegen externe stressfactoren (zoals levensstijl factoren) waardoor het risico op huidveroudering lager is dan bij iemand anders. Let wel : dit is op voorwaarde dat er niet overdreven wordt. Als je iedere dag rookt of in de zon ligt dan zal dit een effect hebben op je huid. Overdaad schaadt.... altijd!

Het tegendeel is ook waar: als je genetische defectjes draagt, zogenoemde ‘mutaties’, dan heb je een hoger risico op versnelde huidveroudering want je huid is niet zo bestendig tegen die externe stressfactoren.

Als we een verhouding moeten plakken zou het 60/40 % zijn, al is hier wel wat discussie over. De mate waarin je levensstijl bepalend is, is namelijk ook leeftijdsgebonden.

 

Welke genetische factoren worden onderzocht en hoe beïnvloeden ze de huid?      

De factoren die ik op genetisch vlak heb uitgekozen zijn op te splitsen in 4 belangrijke biologische processen; eigenschappen die een gezonde huid typeren;

 • hydratatie
 • anti-oxidant capaciteit
 • elasticiteit & rimpels
 • intacte huidbarrière

Binnen ieder biologisch proces kijk ik naar de genen die hiertoe bijdragen en ervoor verantwoordelijk zijn (vb de genen die belangrijk zijn in het hydratatie proces) en we onderzoeken dan of die genen al dan niet defecten vertonen. Als dat het geval is, dan draag je een hoger risico. En dan is het aan de Nomige producten om via specifieke ingrediënten deze defecten bij te sturen.

 

Wat betekent de naam Nomige?

Het woord Nomige is een fonetisch spel (verlan) met de lettergrepen van ‘genome’ (Engels). Je genoom is een synoniem voor je DNA, het DNA dat als basis dient voor de producten. En het logo is een gestileerde vingerafdruk die er tegelijk als een doolhof uitziet, wat de zoektocht naar het juiste product symboliseert.’

 

Hoe is het idee gerijpt?

Het idee is ontstaan, enerzijds uit een persoonlijke frustratie maar ook een wetenschappelijke vaststelling. Persoonlijk vond ik het een lange en moeilijke zoektocht naar het juiste product. Er zijn zoveel verschillende merken en zoveel beloftes, ik wist niet meer wat of wie te geloven. Nu vertrouw ik op mijn DNA; dat liegt niet en is objectief. Het is ook wetenschappelijk aantoonbaar dat iedere huid uniek is, dus waarom zou je terugvallen op die arbitraire indeling van vette, droge of gemengde huid?

Die wetenschappelijke verschillen heb ik zelf ook proefondervindelijk gemerkt tijdens de experimenten die ik deed op de huid.

 

Ik heb een zeer allergische huid. Is Nomige de oplossing?

Hoewel we ernaar streven om formulaties te ontwikkelen die geschikt zijn voor een gevoelige en allergische huid, toch is het niet mogelijk om 100% garantie te bieden. Er zijn namelijk zoveel verschillende allergenen dat het haast onmogelijk is om deze allemaal in rekening te nemen. Uit je DNA kan je wel afleiden of je een risico draagt voor (over)gevoeligheid, toch is het niet mogelijk te specifiëceren op welke stoffen je al dan niet zal reageren.

 

Ik heb een huidziekte. Kan Nomige dat uit mijn DNA afleiden?

Nee. Nomige analyseert enkel genen die een rol spelen in het huidverouderingsproces. We stellen geen diagnose van ziektebeelden en bieden bijgevolg ook geen therapeutische behandelingen aan. Voor de diagnose en behandeling van huidziektes zoals eczema, psoriasis, chronische acne,... raden we je aan om contact op te nemen met een dermatoloog.

 

Hoe verloopt het bestelproces?

Het proces bestaat uit 3 stappen;

 1. je vult online de lifestyle test in
 2. je plaatst je bestelling. Na 2 dagen krijg je thuis je DNA kit toegestuurd.
 3. Je volgt de instructies, collecteert speeksel en stuurt het terug.

Vanaf dan doen wij al het werk: je DNA wordt geanalyseerd en je productpakket wordt voor jou gemaakt en opgestuurd.

Al bij al duurt het 3 tot 4 weken vanaf het moment dat we je speekselstaaltje ontvangen hebben.

 

Ik heb de lifestyle test gedaan en een account aangemaakt, maar nog niet besteld. Wat moet ik nu doen?

Als je je volledig pakket wilt bestellen, zal je opnieuw je de lifestyle test moeten doorlopen en het hele bestelproces afronden. Als je reeds een account hebt aangemaakt, log dan eerst in. Dit doe je door op het uitschuifbalkje rechtsboven op de homepagina te klikken. Vervolgens ga je terug naar 'koop nu' en start je de lifestyle test.

 

Wat maakt Nomige anders?

 • Het is maatwerk; gepersonaliseerd op basis van je DNA en levensstijl
 • Ingrediënten aan hoge ‘in vivo’ concentraties
 • 4 producten voor een complete behandeling
 • Een oplossing voor al je huidproblemen

 

Hoe kan ik producten bijbestellen?

 1. Ga naar nomige.com.
 2. Log in op je persoonlijk account via het uitklapvenster dat verschijnt in de rechterboven hoek
 3. Ga naar ‘mijn producten’
 4. Bestel je producten bij

 

Hoeveel kost een bijstelling?

Wanneer je producten na 3-4 maanden op zijn, kan je je producten individueel bijbestellen via je persoonlijke account (log-in).

 • Dagcrème (Lifestyle crème):  84,99 euro
 • Dagserum: 119 euro
 • Nachtcrème: 139 euro
 • Nachtserum: 99 euro

 

Hoe lang moet ik wachten op mijn resultaten?

Je DNA resultaten ontvang je gemiddeld 2 weken nadat we je DNA staaltje ontvangen hebben. Je krijgt hiervoor een mailtje en je kan vanaf dan ook je resultaten raadplegen in je persoonlijke account.

 

Hoe moet ik mijn speekselstaaltje bewaren?

Klik het buisje goed dicht, met een hoorbare klik, en bewaar gewoon bij kamertemperatuur.

 

Hoe lang kan ik het speekselstaaltje bewaren?

Vanaf het moment dat het buisje goed is dichtgeklikt (met een hoorbare klik) kan je het staal gedurende enkele maanden bewaren

 

Ik heb een cadeaubon gekregen. Hoe moet ik deze gebruiken?

Hou je code bij de hand. Deze bestaat uit 8 tekens. Je vind je code op je cadeaubon in de rechterbovenhoek.

 1. Ga naar https://nomige.com/nl/koop en start je lifestyle test
 2. Vul je lifestyle test volledig in tot je het resultaat ziet & voeg toe aan je winkelwagen
 3. Vul je code in het daarvoor bestemde veld en druk op de knop ‘valideer je kortingscode’

Het bedrag zou nu op 0 moeten staan

 1. Registreer je door je naam, email en paswoord in te vullen
 2. Vink de boxjes aan ‘Ik accepteer de algemene voorwaarden van Nomige’ en ‘Je accepteert dat je DNA geanalyseerd wordt’
 3. Vul je verdere gegevens in
 4. Kies een verzendmethode en plaats je bestelling

 

Ik ben mijn cadeaubon kwijt geraakt. Wat nu?

2 opties;

 1. Contacteer ons even via mail of telefonisch en vermeld van wie je de cadeaubon gekregen hebt.
 2. Contacteer de persoon van wie je de cadeaubon gekregen hebt. Hij/zij heeft een mail gekregen met de code. Vraag naar de mail met onderwerp ‘Nomige cadeaubon’.

 

Waarom is het zo duur?

Het Nomige pakket is op maat gemaakt. Je krijgt 4 gepersonaliseerde producten op basis van je DNA en levensstijl. Hier kom je 3 tot 4 maanden mee toe.

De kost van de DNA analyse zit ook mee in de prijs. Eenmaal je deze analyse gedaan hebt, hoef je deze niet meer opnieuw te doen.

 

Waarom krijg ik 4 producten?

4 producten zorgen voor een complete behandeling; producten voor de dag en de nacht met telkens een serum en een crème. Door de producten gespreid in de tijd aan te brengen op je huid kan deze ze beter verwerken. Vergelijk het met je voeding; je eet toch ook gevarieerd gedurende de dag ipv 1 grote alomvattende maaltijd 's ochtends?

Ieder product heeft een specifieke werking dankzij de ingrediënten die het bevat. En deze komen best tot hun recht via een individuele toediening.

 

Hoe log ik in?

Ga naar de homepagina en log in via het uitklapvenster in de rechterbovenhoek.

 

Kan ik het Nomige pakket cadeau doen?

Je kan het Nomige pakket aan iemand anders schenken onder de vorm van een cadeaubon. Aangezien het gepersonaliseerde producten zijn, kan je deze niet voor iemand anders bestellen.

Om een cadeaubon met kortingscode aan te kopen, ga naar ‘koop nu’ en klik in het gouden kader op ‘verras iemand – koop als geschenk’

 

Er is al iemand ingelogd op de computer waardoor ik geen bestelling kan plaatsen. Wat doe ik?

Klik op ‘mijn account’ in het uitklapvenster in de rechterbovenhoek. Je komt vervolgens op het overzicht van het account. Druk op ‘Log uit’. Ga terug naar de homepagina en start je bestelproces.

 

Mijn marmeren blokje is gebroken. Kan ik het opnieuw aankopen?

Voorlopig kan je het nog niet via de website aankopen. Neem even contact met me op  : Barbara@nomige.com

 

Is Nomige ook voor mannen?

Ja hoor! De verpakking en de roze kleuren zijn misschien een beetje misleidend, maar Nomige is ook voor mannen :-)