Het Cosmetica Complot: De Podcast

EP. 5

"Sporters vroegen mij om hen zo gezond mogelijk te maken, en ik wist niet hoe dat moest. Daarom ben ik me gaan bijscholen."

Bekijk aflevering 5 van Het Cosmeticacomplot: de podcast. Wat betekent het nu om zo gezond mogelijk te leven, hoe kan je je levensstijl daarop gaan aanpassen en welke impact heeft dat dan op je huid? Dr. Barbara Geusens praat met Servaas Bingé, sportarts en auteur, over welke oer-noden je lichaam en huid hebben en hoe we hieraan kunnen voldoen, en welke skincare Servaas zelf gebruikt. 

Klik HIER om onze podcast op Apple Podcasts te beluisteren. Klik HIER om onze podcast op Spotify te beluisteren.

"Het live less principe, daar kan ik me volledig bij aansluiten. Want we leven in een tijd van overconsumptie"

Zowel Servaas als Barbara klagen in hun boeken de overconsumptie aan. Terwijl Barbara het voornamelijk heeft over de skincare-industrie waar er elke week een nieuwe trend is, heeft Servaas het over de overdaad aan calorieën en bewerkte voeding. Want als we terugkeren naar de oer-tijd, dan heeft ons lichaam altijd periodes van schaarste gekend. Ons lichaam is hier dan ook niet voor gemaakt.

"Ik ben een stuk boven de veertig, en dan kijk ik in de spiegel en zie ik een ander beeld dan 10 jaar geleden"

"Ik ben daar mee bezig, maar ik heb geen skincare-routine, dus ik maak me wat zorgen dat die rimpeltjes dieper worden. Ik denk dat dit des mensen is, want dat confronteert u een stuk met uw eigen eindigheid. Maar ik ga niet heel veel smeren. Ik heb een soort dagcrème met een spf in. Dat doe ik elke morgen op, en daarna vergeet ik mijn huid."